{ De Koploper }

DE HUISKAMER VAN ONDERNEMEND GOES

“Delen is het nieuwe hebben” zegt hij met een brede glimlach. Directeur van Marsaki, Ruud de Baar, is zichtbaar trots op zijn kantooromgeving in ontwikkeling. De Koploper is een vernieuwend kantoorconcept waar ondernemers een eigen kantoor, flexwerkplek of vergaderruimte huren en de voorzieningen delen, net als hun kennis en talent.

Het voormalig kantoor van de Belastingdienst in Goes stond al lang leeg en krijgt nu een nieuwe bestemming. “De Koploper moet leiden tot kruisbestuiving. Het wordt een unieke plek waar ondernemers op een vrijblijvende manier ruimtes, faciliteiten en kennis kunnen delen”, aldus Ruud.

Vanaf komend najaar vestigt ook Marsaki zelf het kantoor in De Koploper. Marsaki bedacht en ontwikkelde het concept en verzorgt tevens het bouwmanagement, de verbouwing en het beheer van het gebouw. Er moet nog heel wat gebeuren voordat de eerste bedrijven hun intrek kunnen nemen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een metamorfose van het pand, zowel aan de binnen- als buitenkant. De Koploper krijgt een hoogwaardige uitstraling. Het gebouw tegenover het Goesse station moet bekend worden als ondernemersbroedplaats, waar kantoorruimte te huren is vanaf 18 tot 600 m2. Daarnaast komen er flexibele werkplekken voor zelfstandigen. Op de begane grond wordt als onderdeel hiervan een lunchroom of restaurant met terras gerealiseerd, zowel voor gebruikers van het gebouw als voor bezoekers van buiten.

Deeleconomie
De Koploper stimuleert ondernemers om voorzieningen en kennis met elkaar te delen en zet hiermee sterk in op de zogenaamde deeleconomie. Vandaar: ‘Delen is het nieuwe hebben’. Ondernemers kunnen hun middelen efficiënter inzetten door te delen.

“In ons huidige kantoor hebben wij drie vergaderzalen”, vertelt Ruud. “Soms hebben we vijf vergaderruimtes tegelijk nodig, terwijl de ruimtes op andere momenten alle drie leeg zijn.” In De Koploper komen vergaderzalen van verschillende omvang die flexibel en efficiënt gebruikt kunnen worden. Naast ruimtes kunnen huurders ook spullen en machines (bijvoorbeeld 3D-printers of plotters) met elkaar delen om zo kosten te besparen.

De Koploper zal ook het delen van expertise faciliteren. Het gebouw is zo ontworpen dat ondernemers elkaar gemakkelijk tegenkomen. Marsaki wil het delen van expertise extra stimuleren door het organiseren van gezamenlijke bijeenkomsten en evenementen. Ook als je geen huurder bent in De Koploper ben je er van harte welkom. De Koploper moet een centrum van ontmoeten worden waar zakelijk Zeeland graag wil komen.

“De Koploper moet een centrum van ontmoeten worden, waar zakelijk Zeeland graag wil komen.”

Van ontvangstbalie tot elektrische auto’s
De Koploper krijgt een uitgebreide reeks faciliteiten waardoor ondernemers ongestoord zaken kunnen doen. “Elektrische deelauto’s, deelfietsen, een stomerijservice en fitnessvoorziening zijn faciliteiten waaraan we denken”, licht Ruud toe. “De entree is voorzien van een ontvangstbalie.” In De Koploper krijgt iedere ondernemer keurig een telefoontje als er bezoek is. Dat zorgt voor een professionele uitstraling.

Marsaki is met verschillende huurders in gesprek, waaronder een adviesbureau, een onderwijsinstelling en enkele uitzendbureaus. “Ook zijn er heel wat zelfstandigen die informeren”, vertelt Ruud.

biedt
ondernemers
ruimte

Website door BlackDesk | Privacyverklaring | Tel:0113 – 273055 | E-mail: info@dekoploper.com | Cookies